TINTABICARAHATI
Disclaimer

Hi.
IF YOU HAVE ABSOLUTELY NO IDEA WHERE THIS IS, fyi,THIS IS
Tinta Bicara Hati
My Blog,my opinion. If U dun like it though.. Pls leave then. To stalkers..I mean 'she & her frens'.. (You know who you are), you are UNINVITED here.. So,go away!!!!Get your life!!

Profile

Lady E, January 1984,
Small Town, Malaysia.

Obsessed with TV Shows,
Supernatural, Big Apple Donuts,Secret Recipe,Books, Mags.


I hope We will be friends
as long as stars twinkle in the sky..
'till the oceans run dry
& 'til the day I die..InsyaAllah.."

XOXO
Lady E
.


My Shining Stars




Tagbox




BlogEntries
» Sunday, April 18, 2010 / -1:43:00 AM
Semoga Tuhan Memberikan Anda Hidayah..



بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم
Hello to all of my friends & readers..

Begitu lama bertapa 'mendiamkan diri' baru hari ini pintu hati saya terbuka untuk jatuh cinta lagi kembali berblogging..I am so lucky to have those blogger friends who is always concerned about me..Terima Kasih di atas segala nasihat & kata2 semangat yang teman2 ku berikan..Hanya Tuhan yang dapat balas semua kebaikan anda kepada saya..Hopefully, 'semangat' yang pudar sebelum ini juga kembali bercahaya..Amin..

Mungkin ada teman2 yang tidak tahu blog saya dah bertukar URL baru..Bukan suka2 hati saya nak tukar tapi kerana terpaksa saya lakukan itu semua..Gara2 menukar URL juga half of comment dari rakan2 blogger hilang..Walaupun trafik kurang, comment hilang saya harus redha..Saya tak suka nak bercerita kenapa semua tu berlaku, bertukar URL tu semua tapi adakah 'orang' tu akan sedar bila saya berdiam diri??Kalau boleh saya nak dia tahu yang saya sentiasa dapat kesan 'jejak' hitam yang menjengkelkan yang 'dia & konco2nya' tinggalkan di blog saya ini..

Selama 3tahun, saya 'zip mulut' saya daripada berkata yang buruk2 tentang 'orang' itu, selama 3 tahun juga saya kunci 'jari2'  saya dari menaip yang buruk2 tentang 'orang' itu tapi saya tak dapat tahan lagi bila ada yang nak menyibuk & mula pandai nak buat part time job, nak 'jaga tepi kain' saya..Saya tak pernah kisah walaupun 'orang' itu mengadakan cerita yang bukan2 tentang saya di Friendster beliau, saya juga tak hirau pun bila 'orang' itu add semua rakan2 saya di Friendster beliau dengan tujuan nak tahu tentang saya & ingin memburuk2kan saya pada kawan2 saya..Ohh..I don't give a damn..Bukan pula tujuan saya nak memburuk2an atau mengaibkan 'orang' itu di sini sama seperti apa yang 'orang' itu buat pada saya sebelum ni..Sungguh saya tidak rela tempat yang bersih & indah ini diburukkan dengan cerita2 & kisah 'orang' yang berperangai kebudak2an, suka menjaga tepi kain orang & merampas kebahagiaan orang lain itu..Cukup lah ini kali pertama & terakhir saya menulis tentang 'orang' itu di sini..

Saya harap, jika dia masih cuba nak 'search' blog saya or still nak spying on me, moga2 'orang' itu seorang wanita yang agak berpendidikan tinggi, bertudung labuh dengan imej Islamik yang semakin hilang, tolong lah jaga akhlak anda setaraf pendidikan yang pernah diperolehi & setaraf  imej tudung labuh yang pernah dipakai itu..Saya do'akan semoga, anda diberi petunjuk & hidayah oleh Allah..Sudah2 lah tu ya nak menjaga tepi kain saya..Kalau kain saya kotor, saya boleh basuh sendiri..Kalau susah sangat kotor tu tak hilang, saya boleh hantar dobi..Tak perlu susah2 pasal saya, ye..Tapi adalah lebih afdhal anda menjaga 'kotor' & 'carik' di kain anda sendiri..

Tujuan saya menulis tentang 'orang' itu di sini supaya biar rakan2 blogger saya tahu mengapa saya terpaksa tukar URL blog saya & mengapa blog ini sunyi tanpa posting terbaru..Dan dia lah punca segala2nya..Tak mengapa,walaupun saya tahu 'dia' seorang yang pendendam tapi saya masih juga seperti saya yang sukar untuk membenci sesiapa hatta ada orang lain atau sesiapa menyakiti hati saya sekali pun, ruang kemaafan untuk mereka yang menyakiti hati ini tetap sentiasa ada..Bukan lah saya begitu mulia tapi saya sedar, kemarahan, benci & dendam kesumat selama2nya tak akan membawa sebarang keuntungan..Lagipun saya sedar, saya ini makhluk Tuhan & umat Muhammad..Lagipun apa lah hak saya untuk memusuhi & tidak memaafi orang lain sedangkan Nabi ampunkan umat inikan pula saya manusia hina di sisi Allah...........


Labels:


19 comments
▲ Back to top


MusicBox





Nuffnang



Recents

  • How Lucky U R ..
  • Sadly Missed......
  • Happy!
  • 'What Style & Color I Am' Contest by Mizz Vee Viol...
  • Pink Muslimah Store Giveaway/Freebies!
  • Bisikan Rindu..
  • Junjungan Mulia (Maulidur Rasul 1431H)
  • Xin Nian Kuai Ler!
  • D' Bomb Photo Contest by Mizz Aien
  • Sesi Photoshot & Jadual Lakonan


  • Flashbacks

    August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 April 2010


    Loves

    ♥Adol ♥Adjla ♥Alynn ♥Anis ♥Areman ♥Asada ♥Ateh ♥Auna ♥Ayu ♥Baiti ♥Bie Azreena ♥Bulan ♥Cik Dara ♥Dhada ♥Eryatie ♥Hada ♥Hanie ♥Hans ♥Iffa ♥Javabis ♥Ken Wooi ♥Lisa ♥Maisarah ♥Mat Ju ♥Mbak Nura ♥Mr Suhaimi ♥Morika ♥Nana ?Naz ♥Notes from the Clinic ♥No Warez ♥Pangkin 4 Rest ♥Rampage ♥Sis Nza ♥Sis Syuhada ♥Sizuka ♥Surie ♥Wawa Syaida ♥Yana
    Tinta Bicara Hati