TINTABICARAHATI
Disclaimer

Hi.
IF YOU HAVE ABSOLUTELY NO IDEA WHERE THIS IS, fyi,THIS IS
Tinta Bicara Hati
My Blog,my opinion. If U dun like it though.. Pls leave then. To stalkers..I mean 'she & her frens'.. (You know who you are), you are UNINVITED here.. So,go away!!!!Get your life!!

Profile

Lady E, January 1984,
Small Town, Malaysia.

Obsessed with TV Shows,
Supernatural, Big Apple Donuts,Secret Recipe,Books, Mags.


I hope We will be friends
as long as stars twinkle in the sky..
'till the oceans run dry
& 'til the day I die..InsyaAllah.."

XOXO
Lady E
.


My Shining Stars




Tagbox




BlogEntries
» Tuesday, September 29, 2009 / -11:13:00 PM
Pemergian Yang Ditangisi


Tanggal 9 Syawal pasti meninggalkan kenangan yang menyedihkan pada kami sekeluarga..Apatah lagi pada Ibu saya..Pemergian arwah Aunty Fatimah yg juga diantara teman rapat Mama & kenalan paling rapat pada keluarga kami ditangisi keluarga,sanak-saudara,rakan & taulan allahyarhamah..Beberapa bulan allahyarhamah terlantar menderitai penyakit yg tidak diketahui puncanya & tidak dapat dikesan melalui kaedah rawatan moden..Belas saya rasa bila  melihatkan keadaan fizikal Aunty waktu tu yang sangat2 kurus & cengkung..Ada juga yg kata,mungkin allahyarhamah terkena buatan orang..Wallahhua'alam..Hanya Allah Yg Maha Mengetahui..
Allahyarhamah seorang yang tidak pernah lokek dan sangat mudah menghulurkan bantuan wlupun tanpa diminta..Arwah juga seorang yang tidak berkira dgn keluarga & kawan2..Waktu membuat persiapan perkahwinan saya dulu daripada urusan mencari Mak Andam sampai lah ke urusan menentukan Katering utk jamuan Majlis Perkahwinan saya yang lalu allahyarhamah Aunty Fatimah lah yang paling banyak membantu..Dan paling saya tidak boleh lupa tiap kali Aunty Fatimah memasak Makaroni Bakar,Kek  & Agar2 Buah..Aunty Fatimah tak pernah lupa menghantarnya ke rumah untuk kami sekeluarga sama merasa..Tapi selepas nie,tak kan ada lagi Kek..Makaroni Bakar..& Agar2 Buah..lagi drp Aunty Fatimah..Sehingga ke saat nie pun saya masih terkenang wajah suci arwah Aunty Fatimah yang saya tatap buat kali terakhir kelmarin..Kata orang tua2 tak baik meratapi orang yang telah pergi..Sampai ke saat ini saya cuba membendung airmata yang bergenang daripada mengalir..Sebak hati mengenangkan orang baik2 yang terlebih dahulu kembali ke pangkuan Illahi..Memang benar,segala yang berlaku semalam,hari ini & esok segalanya di dalam genggaman takdir Allah..Hanya Dia yang berhak mematikan & juga menghidupkan setiap makhluk di muka bumi..Daripada Dia kita datang & kepada Dia juga kita kembali..Semoga roh Aunty Fatimah di cucuri rahmat serta di tempatkan di kalangan orang2 Mukmin yang dikasihi Allah..Al-Fatihah..




Labels: ,


12 comments
» Saturday, September 26, 2009 / -3:34:00 PM
Potret Aidilfitri (2009)


Cahaya Aidilfitri

Saujana indah pandangan
Alam keliling di desa permai
Saujana handai dan taulan
Masa berhimpun beramai-ramai 

Riang suasana
Gurai senda sesama keluarga
Gembira menanti
Menjelang cahaya aidifitri 

Selamat Selamat Hari Raya
Salam ucapan untuk semua
Aidilfitri kita raikan
Bersama kesyukuran 

Bergema suara takbir
Laungan suci di sini sana
Bersyukur pada Ilahi
Menjelma kini hari yang mulia 

Ampun dan maaf kita bersama
Selamat Hari Raya..


Photobucket

Photobucket

Hehehe

Abg & Opah Tok Mah

Sue & Hubby dtg Beraye

Photobucket

Family Aunty Idah

V.I.P!

Ngeh3x..

Kaco Abg

Posing2

Klik2

Teman Tp Mesra

Mkn2

Desert

Ieda 2

Taufique & Yana

Ieda

Abg

Labels: ,


15 comments
» Monday, September 21, 2009 / -4:52:00 AM
Detik Terakhir Ramadhan..


Ramadhan Mubarak sampai ke penghujungnya,
Sinar Syawal mula menjelma,
10 jari disusun maaf dipinta,
Mudah-mudahan amalan diterima Yang Maha Esa,

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Ieda utk semua..



Menemankan Encik Hubby shopping last minutes








Berbuka bersama2 2org pekerja Big Boss dr Dhaka yg baik & rajen..








Labels: ,


7 comments
» Thursday, September 17, 2009 / -9:37:00 PM
Keje Ohhh Keje..


Yaayyyy!Hari nie hujan lebat..besttt,sngt!Kenapa best??Sebab saya suka hujan!Hehe..(Hujan Band pun suka saya..Ehh!?Pun saya suka..! :p ) Best la klu hujan camnie dapat landing tas katil,kan..Tp tak buley la sebab keje banyak...Semalam busy,hari nie pun busy..Kene siapkan tender projek yang 6 copy nie..Uwawaaa..!



Labels:


7 comments
» Tuesday, September 15, 2009 / -3:37:00 AM
Dariku Untukmu..


Kad Raya Aidilfitri daripada saya untuk teman2 semua..Adik2,Kakak2,Abang2,Ibu2,Tuan2,Puan2,Encik2,Cik2,Dato'2(Ehemm!Ade ke Dato' dekat sini..?!),semua pembaca Blog saya,followers termasuk lah silent readers sila lah terima Kad Aidilfitri yang tak seberapa & seadanya ini sebagai tanda ingatan..Salah & khilaf mohon dimaafi.."Andai ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti..Andai ada silap & salah jangan disimpan di dalam hati.." :)





Footnote: Kpd rakan2 blogger yg dah beri Kad Raya pd Ieda terima lah Kad ini sebagai balasan..Jgn lupe amek 'gantung kat dinding rumah',biar raye nie meriah.. ;) Ohh!Ohh!Ada juga kawan2 blogger yg bagi alamat rumah tu harap sabar ye menanti balasan drp saya..Kad Raya baru nk pegi beli esok nie..Sempat ke x nie?Harap2 sempat,klu x sempat pun pos jugak..harap2 sampai!






Labels:


11 comments
» / -3:12:00 AM
Saya dapat Kad Raya.. :)

Assalamu'alaikum..Tik!Tok!Tik!Tok!Jam berdetik..Pejam celik,pejam celik dah pun 25 Ramadhan,6 days left before Syawal..Betapa cepatnya masa beredar,begitu laju nya detik jam berlalu Ramadhan mulia semakin nak meninggalkan kita Syawal pula bakal menjelma tiba..Dlm sibuk2 bertarawih,berbuat ibadah cuba2 juga mencari waktu untuk preparation menyambut Syawal..Dalam sibuk2 buat persediaan..buat Biskut Raya,jahit2 Baju Raya masih ada juga yg tak lupa berkirim2 Kad Raya..!Tapi ada sesetengahnya yg tak berkesempatan utk mengirim Kad2 Raya melalui pos (Ohh..mungkin kah saya juga golongan yg tdk berkesempatan itu!?Hehe..) mungkin mengambil inisiatif lain utk mengirimkan 'tanda ingatan' di Aidilfitri nanti..Contohnya dengan cara merekabentuk sendiri E-Kad..macam di bawah nie,Kad Raya yg cantik2,comel2 belaka yg saya dapat daripada kawan2 blogging kat sini..Terime Kasihhhh bebanyak diatas ingatan anda semua..! :) Salam Aidilfitri..Maaf Zahir Batin..!




Kad Raya daripada Pak Cik,1st sekali nieh Kad Raya yang saya dapat..Hehe..
Malap Kad Raye nye sebab tak dapat bonus tahun nie katenye Pak Cik..Sabar yea Pak Cik..Jgn la sedih2..Chill Pak Cik Dot!



Kad Raya seterusnya drp Akak Nza & family!Akak..Mekasih banyak yea Kak, siap buat ucapan dedikasi lagi utk saya & rakan2 semua..Thanks,Akak! 

This one from Ummi Hanie..Sambil2 melayan her new baby Zaid pun sempat lagi createkan Kad Raya yg 'mahal' nie sebab ape tau..sebab ade 2 roses tu..Mane nak dapat tu.. :) Thanks a lot,Hanie!




 
Thanks for this Kad Raya,Hada..Cumel je 1 family..!Kau Muzik di Hatiku juge!
Jangan sentap2 yekk!Hehe.. ;)




Hoho.logo tu tetap tak lupa letak ekk..Kangkung same to U,if balik Kampung hati2 tambah2 pulak klu driving,kan..!Klu nek bas pesan dkt drebar tu suh bwk hati2,mcm tu juga lah klu naik flight..Pesan dkt Pilot tu.......Ehh!!??Hehe..Semoga Selamat Pergi, Selamat Pulang ye..Slmt Hari Raya..!





Mello..Slmt kelik ke Kelate!Jange lupo jaga diri demo baik2 deh..
Maaf Zahir Batin jugok..



 

Kad Raye yg sngt'cool'dr Encik Din! :)Nak duit Raye!Hehe..

Footnote: Tengah tunggu Kad Raya drp Amy Mastura yg tak pernah missed tiap tahun..Hehe.. 


Labels:


5 comments
» Monday, September 14, 2009 / -2:54:00 AM
Sangat Cantik Masjid Nie!

Sheikh Zayed Mosque in Abu Dhabi

The largest mosque in the United Arab Emirates and the sixth largest mosque in the world..It is named after Sheikh Zayed Bin Sultan Al-Nahyan the founder and the first President of the United Arab Emirates, who is also buried there..The mosque was officially opened in the Islamic month of Ramadan in 2007..
 
 

Labels:


7 comments
▲ Back to top


MusicBox





Nuffnang



Recents

  • Semoga Tuhan Memberikan Anda Hidayah..
  • How Lucky U R ..
  • Sadly Missed......
  • Happy!
  • 'What Style & Color I Am' Contest by Mizz Vee Viol...
  • Pink Muslimah Store Giveaway/Freebies!
  • Bisikan Rindu..
  • Junjungan Mulia (Maulidur Rasul 1431H)
  • Xin Nian Kuai Ler!
  • D' Bomb Photo Contest by Mizz Aien


  • Flashbacks

    August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 April 2010


    Loves

    ♥Adol ♥Adjla ♥Alynn ♥Anis ♥Areman ♥Asada ♥Ateh ♥Auna ♥Ayu ♥Baiti ♥Bie Azreena ♥Bulan ♥Cik Dara ♥Dhada ♥Eryatie ♥Hada ♥Hanie ♥Hans ♥Iffa ♥Javabis ♥Ken Wooi ♥Lisa ♥Maisarah ♥Mat Ju ♥Mbak Nura ♥Mr Suhaimi ♥Morika ♥Nana ?Naz ♥Notes from the Clinic ♥No Warez ♥Pangkin 4 Rest ♥Rampage ♥Sis Nza ♥Sis Syuhada ♥Sizuka ♥Surie ♥Wawa Syaida ♥Yana
    Tinta Bicara Hati