TINTABICARAHATI
Disclaimer

Hi.
IF YOU HAVE ABSOLUTELY NO IDEA WHERE THIS IS, fyi,THIS IS
Tinta Bicara Hati
My Blog,my opinion. If U dun like it though.. Pls leave then. To stalkers..I mean 'she & her frens'.. (You know who you are), you are UNINVITED here.. So,go away!!!!Get your life!!

Profile

Lady E, January 1984,
Small Town, Malaysia.

Obsessed with TV Shows,
Supernatural, Big Apple Donuts,Secret Recipe,Books, Mags.


I hope We will be friends
as long as stars twinkle in the sky..
'till the oceans run dry
& 'til the day I die..InsyaAllah.."

XOXO
Lady E
.


My Shining Stars




Tagbox




BlogEntries
» Sunday, April 18, 2010 / -1:43:00 AM
Semoga Tuhan Memberikan Anda Hidayah..



بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم
Hello to all of my friends & readers..

Begitu lama bertapa 'mendiamkan diri' baru hari ini pintu hati saya terbuka untuk jatuh cinta lagi kembali berblogging..I am so lucky to have those blogger friends who is always concerned about me..Terima Kasih di atas segala nasihat & kata2 semangat yang teman2 ku berikan..Hanya Tuhan yang dapat balas semua kebaikan anda kepada saya..Hopefully, 'semangat' yang pudar sebelum ini juga kembali bercahaya..Amin..

Mungkin ada teman2 yang tidak tahu blog saya dah bertukar URL baru..Bukan suka2 hati saya nak tukar tapi kerana terpaksa saya lakukan itu semua..Gara2 menukar URL juga half of comment dari rakan2 blogger hilang..Walaupun trafik kurang, comment hilang saya harus redha..Saya tak suka nak bercerita kenapa semua tu berlaku, bertukar URL tu semua tapi adakah 'orang' tu akan sedar bila saya berdiam diri??Kalau boleh saya nak dia tahu yang saya sentiasa dapat kesan 'jejak' hitam yang menjengkelkan yang 'dia & konco2nya' tinggalkan di blog saya ini..

Selama 3tahun, saya 'zip mulut' saya daripada berkata yang buruk2 tentang 'orang' itu, selama 3 tahun juga saya kunci 'jari2'  saya dari menaip yang buruk2 tentang 'orang' itu tapi saya tak dapat tahan lagi bila ada yang nak menyibuk & mula pandai nak buat part time job, nak 'jaga tepi kain' saya..Saya tak pernah kisah walaupun 'orang' itu mengadakan cerita yang bukan2 tentang saya di Friendster beliau, saya juga tak hirau pun bila 'orang' itu add semua rakan2 saya di Friendster beliau dengan tujuan nak tahu tentang saya & ingin memburuk2kan saya pada kawan2 saya..Ohh..I don't give a damn..Bukan pula tujuan saya nak memburuk2an atau mengaibkan 'orang' itu di sini sama seperti apa yang 'orang' itu buat pada saya sebelum ni..Sungguh saya tidak rela tempat yang bersih & indah ini diburukkan dengan cerita2 & kisah 'orang' yang berperangai kebudak2an, suka menjaga tepi kain orang & merampas kebahagiaan orang lain itu..Cukup lah ini kali pertama & terakhir saya menulis tentang 'orang' itu di sini..

Saya harap, jika dia masih cuba nak 'search' blog saya or still nak spying on me, moga2 'orang' itu seorang wanita yang agak berpendidikan tinggi, bertudung labuh dengan imej Islamik yang semakin hilang, tolong lah jaga akhlak anda setaraf pendidikan yang pernah diperolehi & setaraf  imej tudung labuh yang pernah dipakai itu..Saya do'akan semoga, anda diberi petunjuk & hidayah oleh Allah..Sudah2 lah tu ya nak menjaga tepi kain saya..Kalau kain saya kotor, saya boleh basuh sendiri..Kalau susah sangat kotor tu tak hilang, saya boleh hantar dobi..Tak perlu susah2 pasal saya, ye..Tapi adalah lebih afdhal anda menjaga 'kotor' & 'carik' di kain anda sendiri..

Tujuan saya menulis tentang 'orang' itu di sini supaya biar rakan2 blogger saya tahu mengapa saya terpaksa tukar URL blog saya & mengapa blog ini sunyi tanpa posting terbaru..Dan dia lah punca segala2nya..Tak mengapa,walaupun saya tahu 'dia' seorang yang pendendam tapi saya masih juga seperti saya yang sukar untuk membenci sesiapa hatta ada orang lain atau sesiapa menyakiti hati saya sekali pun, ruang kemaafan untuk mereka yang menyakiti hati ini tetap sentiasa ada..Bukan lah saya begitu mulia tapi saya sedar, kemarahan, benci & dendam kesumat selama2nya tak akan membawa sebarang keuntungan..Lagipun saya sedar, saya ini makhluk Tuhan & umat Muhammad..Lagipun apa lah hak saya untuk memusuhi & tidak memaafi orang lain sedangkan Nabi ampunkan umat inikan pula saya manusia hina di sisi Allah...........


Labels:


19 comments
» Friday, March 19, 2010 / -3:10:00 PM
How Lucky U R ..



بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
Hello to all of my friends & readers..

Ada atau tidak diantara kita, yang berasa menyesal atau berasa amat menyusahkan apabila dilahirkan sebagai seorang perempuan/wanita?Ada atau tidak wanita yang dilahirkan sejak kecil dengan jantina perempuan tetapi apabila dewasa mahu pula menukar jantina kepada lelaki atau berlagak seperti lelaki/tomboy?Jika ada yang berperasaan demikian, sesungguhnya anda adalah perempuan/wanita yang teramat-amat RUGI!!!Seharusnya kaum hawa sekalian wajib bersyukur kepada Allah S.W.T kerana Dia telah menciptakan diri anda menjadi seorang perempuan/wanita yang sempurna di sisi-Nya..Mengapa pula kaum hawa perlu bersyukur?Untuk mengetahuinya, bacalah '19 Hadis Rasulullah S.A.W mengenai Wanita':

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W. akan hal tersebut, jawab Baginda S.A.W., "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah s.w.t. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah s.w.t. memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.

7. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T. dan orang yang takutkan Allah S.W.T. ., akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah). Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.

11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

12. Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah S.A.W. , "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah S.A.W. , "Ibunya".

13. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.

15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

16. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.

17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi S.A.W.) di dalam syurga.

18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.

19. Daripada Aisyah R.A "Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka."


Labels:


22 comments
▲ Back to top


MusicBox





Nuffnang



Recents

  • Semoga Tuhan Memberikan Anda Hidayah..
  • How Lucky U R ..
  • Sadly Missed......
  • Happy!
  • 'What Style & Color I Am' Contest by Mizz Vee Viol...
  • Pink Muslimah Store Giveaway/Freebies!
  • Bisikan Rindu..
  • Junjungan Mulia (Maulidur Rasul 1431H)
  • Xin Nian Kuai Ler!
  • D' Bomb Photo Contest by Mizz Aien


  • Flashbacks

    August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 April 2010


    Loves

    ♥Adol ♥Adjla ♥Alynn ♥Anis ♥Areman ♥Asada ♥Ateh ♥Auna ♥Ayu ♥Baiti ♥Bie Azreena ♥Bulan ♥Cik Dara ♥Dhada ♥Eryatie ♥Hada ♥Hanie ♥Hans ♥Iffa ♥Javabis ♥Ken Wooi ♥Lisa ♥Maisarah ♥Mat Ju ♥Mbak Nura ♥Mr Suhaimi ♥Morika ♥Nana ?Naz ♥Notes from the Clinic ♥No Warez ♥Pangkin 4 Rest ♥Rampage ♥Sis Nza ♥Sis Syuhada ♥Sizuka ♥Surie ♥Wawa Syaida ♥Yana
    Tinta Bicara Hati