TINTABICARAHATI
Disclaimer

Hi.
IF YOU HAVE ABSOLUTELY NO IDEA WHERE THIS IS, fyi,THIS IS
Tinta Bicara Hati
My Blog,my opinion. If U dun like it though.. Pls leave then. To stalkers..I mean 'she & her frens'.. (You know who you are), you are UNINVITED here.. So,go away!!!!Get your life!!

Profile

Lady E, January 1984,
Small Town, Malaysia.

Obsessed with TV Shows,
Supernatural, Big Apple Donuts,Secret Recipe,Books, Mags.


I hope We will be friends
as long as stars twinkle in the sky..
'till the oceans run dry
& 'til the day I die..InsyaAllah.."

XOXO
Lady E
.


My Shining Stars




Tagbox




BlogEntries
» Thursday, January 7, 2010 / -11:00:00 PM
Makan Malam di Puncak Mutiara Cafe..

Assalamu'alaikum....
Malam tadi saya dengan Enchik Hubby dinner di Puncak Mutiara Cafe..Dulu selalu jugak makan2 di situ tapi sejak Enchik Hubby busy dengan keja nie susah la nak pegi makan2 & dating2 selalu dekat sana.. :( Kalau kitorang pergi makan dekat Puncak Mutiara Cafe nie,biasanya kitorang tak pernah pun order Chicken Chop.Biasa order Nasi Goreng ke Nasi Putih ke camtu lah tapi malam tadi Enchik Hubby tu teringin pulak dah nak makan Chicken Chop..Actually saya nak,nak,naaakk..sangat makan KFC lepas tengok iklan dekat TV tadi tu tapiiiiii..Enchik Hubby nie pulak tak mau..So,saya ikutkan aje lah Enchik Hubby..Sampai cari tempat duduk then kitorang pun mula memesan makanan..Lepas da siap order,kitorang tunggu dalam 10minit macam tu makanan pun sampai..Tapi alangkah terkujat nya saya & hubby apabila melihat akan saiz Chicken Chop tu dari jarak 10hinci(10hinci bukan 10meter,okay)mak aiii..besarnya serupa macam SEEKOR AYAM!SEEKOR AYAM tau..bukan setengah atau separuh..tapi seekor!MasyaAllah..Bapak Ayam mana nie derang amek!?Kami nak tegelak pun ada..Kikiki..Mujur saya tak order banyak just order Sotong Goreng Tepung je untuk saya..Tu pun Enchik Hubby ajak share sama2 makan Chicken Chop yang Enchik Hubby saya order tadi nie..Kalau makan sorang mau malatop porut agaknye..Nie lah dia menu bapak segala hayam makan malam kami hari nie:

Vanilla Shakes

Iced Lychee

Love Boat Ice Cream



Deep Fried Squid


Chicken Chop

Yang ada lampu2 tu tempat derang sediakan beverage


Tempat untuk makan agak unik sikit kut sebab meja semua
dalam pondok2 kecil..Ada lebih kurang dalam 30buah pondok 
dalam nie..


Kaunter Bayaran


  Ini car-park yang derang sediakan

Puncak Mutiara Cafe terletak agak ke hujung2 Kampung sikit tapi
memang ramai pengunjung dari luar pun datang untuk menjamu selera di sini..Menu utama Restoran nie adalah Daging Kambing.. :) Hihi..ada siapa2 suka makan daging Kambing tak???Kalau suka boleh lah makan dekat  sini coz masakan dia pun semuanya sedap2..Kepada kawan2 or siapa2 yang duduk area Bukit Mertajam ke area Penang ke Nibong Tebal ke tak kire la yang duduk kat mana pun kalau teringin nak makan Kambing Panggang mai la dekat Puncak Mutiara Cafe,Kg.Pelet,Penanti,Bukit Mertajam,Penang nie..
WiFi pun ada disediakan dekat sini,tau.. :)



p/s: Ehemmm!Enchik Big Boss Mutiara Cafe..takder komisyen ke untuk saya..Hihihihihi..


Labels: ,


20 comments
▲ Back to top


MusicBox





Nuffnang



Recents

  • Quick Note: Regarding the Contest!(Segala Kesulita...
  • My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!
  • Urgent!!Tolong Beri Pendapat atau Cadangan!A.S.A.P...
  • Mana Suami Saya Mak!!
  • Macam kena Pukau..
  • Contest Baru Pulak! ( Contest De Lour Mr Kamera X ...
  • Kerana 10 Sen..
  • 010110 My Lucky ( binary ) Number!Hihi..
  • **STICKY MODE**Top Commenter Contest
  • Memories of 2009 ( Welcome 2010! )


  • Flashbacks

    August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 April 2010


    Loves

    ♥Adol ♥Adjla ♥Alynn ♥Anis ♥Areman ♥Asada ♥Ateh ♥Auna ♥Ayu ♥Baiti ♥Bie Azreena ♥Bulan ♥Cik Dara ♥Dhada ♥Eryatie ♥Hada ♥Hanie ♥Hans ♥Iffa ♥Javabis ♥Ken Wooi ♥Lisa ♥Maisarah ♥Mat Ju ♥Mbak Nura ♥Mr Suhaimi ♥Morika ♥Nana ?Naz ♥Notes from the Clinic ♥No Warez ♥Pangkin 4 Rest ♥Rampage ♥Sis Nza ♥Sis Syuhada ♥Sizuka ♥Surie ♥Wawa Syaida ♥Yana
    Tinta Bicara Hati