TINTABICARAHATI
Disclaimer

Hi.
IF YOU HAVE ABSOLUTELY NO IDEA WHERE THIS IS, fyi,THIS IS
Tinta Bicara Hati
My Blog,my opinion. If U dun like it though.. Pls leave then. To stalkers..I mean 'she & her frens'.. (You know who you are), you are UNINVITED here.. So,go away!!!!Get your life!!

Profile

Lady E, January 1984,
Small Town, Malaysia.

Obsessed with TV Shows,
Supernatural, Big Apple Donuts,Secret Recipe,Books, Mags.


I hope We will be friends
as long as stars twinkle in the sky..
'till the oceans run dry
& 'til the day I die..InsyaAllah.."

XOXO
Lady E
.


My Shining Stars




Tagbox




BlogEntries
» Monday, November 30, 2009 / -11:39:00 PM
Astro Boy!!

Bermula di sebuah kota kecil yang terapung dari permukaan bumi,'Metro City'..'Astro Boy' kisah tentang robot dengan kuasa menakjubkan ciptaan Dr Tenma,Scientist terkenal di Metro City sebagai ganti kehilangan anaknya Toby yang telah terbunuh dalam sebuah letupan di makmal ujikaji..Toby sangat bijak tapi bila Dr Tenma created the new Toby..unfortunately dah tak sama seperti Toby yang lama..Just 'memory' yang tersimpan masih sama tapi sikap & tingkahlaku sungguh berbeza..Jadi,Dr Tenma tak mau pun mengaku Toby nie anak die..So sad,kan..Toby kecil hati lantas membawa diri ke bumi yang dipenuhi dengan Robot2 terbuang..Di bumi, Toby bertemu dengan 6 orang budak2 yang mana salah seorangnya juga terbuang daripada Metro City & disitu lah Toby dikenali sebagai Astro Boy..Beberapa lama Astro Boy di 'tempat terbuang',dia kemudian kembali semula ke Metro City untuk menyelamatkan kota tersebut daripada serangan Alien!Warrgghhhh..serangggg!Ops..(Sambung balik!)Dan Astro Boy diterima semula oleh bapa die Dr Tenma.. Dah habis sinopsis Astro Boy yang best nieh..sampai meleleh airmata la tengok..Bukan ape sebab ending citer nie tersangat lah menyentuh hati nurani jiwa raga(bakul masuk sendrik angkat! :p )saya yang lembut & ayu nie.. :p Tapi sebelum part sedih2 tu,lenguh perut lah asik ketawa,ketawa,ketawa!4 Bintang untuk budak'Astro Boy'!

p/s: Harap maklum, Movie ini tiada kaitan samada dengan yang hidup atau yang mati Astro Ria,Astro Awani ataupun yang sewaktu dengannya..

p/s: THANKS AGAIN TO GALAXIE MAG coz sponsored free tickets nieh.. :) Cayyyaaannggg..Galaxie!Mmwwaahh!


Labels:


22 comments
▲ Back to top


MusicBox





Nuffnang



Recents

  • The Twilight Saga: New Moon!(Team Jacob! ;p )
  • Eid Mubarak!
  • Persiapan Menyambut Aidiladha part III!
  • Persiapan Menyambut Aidiladha part II!
  • Thanks Galaxie!
  • Tadaaaa!Nie dia..
  • Persiapan Menyambut Aidiladha..
  • Last Words of Prophet Muhammad SAW
  • Ribut Salji di Kuala Lumpur??
  • November Rain


  • Flashbacks

    August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 April 2010


    Loves

    ♥Adol ♥Adjla ♥Alynn ♥Anis ♥Areman ♥Asada ♥Ateh ♥Auna ♥Ayu ♥Baiti ♥Bie Azreena ♥Bulan ♥Cik Dara ♥Dhada ♥Eryatie ♥Hada ♥Hanie ♥Hans ♥Iffa ♥Javabis ♥Ken Wooi ♥Lisa ♥Maisarah ♥Mat Ju ♥Mbak Nura ♥Mr Suhaimi ♥Morika ♥Nana ?Naz ♥Notes from the Clinic ♥No Warez ♥Pangkin 4 Rest ♥Rampage ♥Sis Nza ♥Sis Syuhada ♥Sizuka ♥Surie ♥Wawa Syaida ♥Yana
    Tinta Bicara Hati